07 septembrie 2016, 16:40 Sport views 5110
Comitetul Olimpic nu a primit confirmarea de dopaj a lui Tarnovschi
07 septembrie 2016, 16:40 Sport views 5110

Comitetul Olimpic nu a primit confirmarea de dopaj a lui Tarnovschi

Medalia de bronz obținută la Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro mai e încă a Moldovei. Comitetului Național Olimpic al Republicii Moldova încă nu i-au fost prezentate dovezile de dopaj a canoistului Serghei Tarnovschi. De utilizarea preparatelor interzise sportivul nostru a fost acuzat de Federația Internațională de Canotaj.

Talentat, insistent, cu perspectivă. El are 19, iar în spatele său sînt zeci de victorii. La Jocurile din Rio canoistul moldovean Serghei Tarnovschi a cîștigat bronzul. Locul al treilea în canotaj solitar, la distanța de 1000 de metri. Dar nu i-a fost dat să se bucure mult de succesul meritat. O zi mai tîrziu, în ajunul următoarei competiții la dublu, Tarnovschi a fost informat că a fost depistat pozitiv la testele de dopaj.

"Am luat legătura cu Federația Internațională. Ei au spus că există suspiciuni. Ei bine, în cazul în care există suspiciuni, dați-ne un document oficial. Nu l-am primit. Iar la ora două, în dimineața zilei de 18 am fost informați că competițiile nu ni se permite să participăm la competiție", a declarat președintele Comitetului Național Olimpic al Republicii Moldova Nicolai Juravschi.

Acest test la dopaj Tarnovschi l-a făcut în ajunul Jocurilor Olimpice. Rezultatul probelor prelevate de la el în timpul jocurilor, a fost negativ, susține șefului Comitetului Național Olimpic Nicolai Juravschi.

"El a venit la Jocurile Olimpice "curat", iar hormoni peptidici țin de tehnologii înalte. Ei pot fi depistați. Nu poate fi astfel ca astăzi să fie și mîine nu", a menționat Juravschi.

Astfel de preparate și le pot permite doar sportivii din țările dezvoltate. Cu excepția cazului, desigur, cînd există dorința de a încălca regulile. Comitetul Național Olimpic al Moldovei s-a adresat avocaților și are de gînd să conteste verdictul Federației Internaționale de Canotaj în instanța de judecată. Pînă cînd medalia de bronz rămîne la Sergei Tarnovschi.

El este originar din Ucraina, dar timp de mai mulți ani evoluează pentru echipa Moldovei. În 2014 a cîștigat două medalii de aur și trei de argint la campionatele mondiale și europene printre juniori. Un an mai tîrziu, la Campionatele Mondiale de la Milano atletul moldovean a cîștigat medalia de bronz și s-a calificat pentru primele sale Jocuri Olimpice din carieră. În anul 2015 Tarnovschi a primit titlul de „cel mai bun atlet al anului".

Sursa: sporter.md

Cuvinte cheie:

canotaj , dopaj , Comitetul Olimpic

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1573
Populația:
1147 locuitori

Halahora de Sus este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Halahora de Jos,  Halahora de Sus, Chirilovca. Satul Halahora de Sus se află la o distanță de 15 km de oraşul Briceni, la 36 km de staţia de cale ferată Ocniţa şi la 223 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1147 de oameni. Prima atestare documentară a satului Holohoreni din ţinutul Hotin datează din mai 1573.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.