09 septembrie 2016, 11:50 Sport views 4266
Victorie și înfrîngere pentru Moldova la Olimpiada Mondială de Șah
09 septembrie 2016, 11:50 Sport views 4266

Victorie și înfrîngere pentru Moldova la Olimpiada Mondială de Șah

O victorie convingătoare cu scorul de 3 la 1 a obținut în runda a șasea a Olimpiadei Mondiale de Șah selecționata feminină a Moldovei în confruntarea cu echipa Lituaniei. Aceasta a fost a patra victorie a șahistelor din Moldova. Selecționata masculină a cedat la limită cu scorul de 1,5 la 2,5 echipei șahiștilor din Iran.

Marea maestră Elena Pîrțac și maestrele Diana Baciu și Olga Hîncu au câștigat de la adversarele sale, iar marii maeștri Viorel Bologan, Viorel Iordăchescu și maestrul Vladimir Hamițevici au jucat remiză.

În runda a șaptea selecționata masculină se va întâlni cu echipa din Emiratele Arabe Unite, iar selecționata feminină cu șahistele din Bulgaria. În rundele de până acum, selecţionata masculină are trei victorii, două înfrângeri şi o remiză, iar selecţionata feminină are patru victorii şi două înfrîngeri.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

șah , olimpiada , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
5297 locuitori

Olăneşti este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Olăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 27 km de orașul Ștefan Vodă și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5297 de oameni. Satul Olănești este menționat documentar în anul 1595.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.