17 octombrie 2016, 12:45 Sport views 4618
Moldovenii au ocupat primele locuri la ''Chișinău Open 2016
17 octombrie 2016, 12:45 Sport views 4618

Moldovenii au ocupat primele locuri la ''Chișinău Open 2016"

Dansurile sportive au devenit o carte de vizită a țării noastre. Capitala a fost în acest weekend gazda Campionatului de Dans Sportiv ''Chișinău Open 2016". Evenimentul s-a desfășurat la Palatul Republicii.

La ediţia din acest an a concursului au participat cele mai bune perechi de dansatori din 39 de ţări. Pe lîngă trofee, cei care au urcat pe podium au primit și premii bănești.

Prestația dansatorilor moldoveni a fost una de excepție și apreciată de toți cei prezenți la concurs. Cîștigător la categoria adulți a fost desemnat cuplul Anna Matus și Gabriele Goffredo, care dansează împreună de șase ani.

''Am avut emoții mari pentru că am dansat pe ringul casei noastre, în Moldova. Noi suntem doar odată în Moldova, venim doar odată pe an să dansăm acasă'', a mărturisit Anna.

La categoria Junior II, dansatorii noștri Dragoș Cimbir și Beatricia Rotaru au ocupat poziția întîi. Cei doi spun că au trăit emoții intense.

''Am avut mari emoții, de bucurie și de teamă, deoarece ne temeam să nu greșim vreo mișcare. Am avut încredere în noi și am obținut această medalie de locul I", a spus Dragoş.

La acest concurs, țara noastră a fost reprezentată de participanți puternici.

''Putem să spunem că dansul sportiv în Moldova este și va fi. Avem perspectivă de la juniori și pînă la adulți. Sperăm că rezultatele noastre vor fi și mai bune de la an la an", a declarat președintele Federației de Dans Sportiv din Moldova, Petru Gozun.

Pentru a admira talentul dansatorilor, spectatorii au achitat între 15 și 60 de euro pentru un bilet. Competiția a fost organizată de Federația de Dans Sportiv din Moldova și Clubul Sportiv de Dans "Codreanca".

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Dansuri , Campionat , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XIX
Populația:
1011 locuitori

Huluboaia este un sat şi comună din raionul Cahul. Huluboaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cahul și la 210 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1011 oameni. Satul Huluboaia a fost înființat în a doua jumătatea a secolului XIX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.