09 decembrie 2016, 15:30 Sport views 6530
Medalie de argint pentru Moldova la Campionatul Europei de Haltere (Foto)
09 decembrie 2016, 15:30 Sport views 6530

Medalie de argint pentru Moldova la Campionatul Europei de Haltere (Foto)

Sportiva din Moldova Ecaterina Tretiakov a cîștigat două medalii de argint mici și o medalie de argint mare la Campionatul Continental de Haltere.

Halterofila moldoveancă Ecaterina Tretiakov (greutatea de pînă la 69 kg) a devenit cîștigătoarea medalii de argint la Campionatului Continental printre tineri și juniori, care se desfășoară de pe 4 pînă pe 10 decembrie, la Eilat (Israel).

Tretiakov, care a evoluat la categoria juniori, la prima probă a ridicat 97 kg, pierzînd doar 1 kg în fața rivalei sale principale din Ucraina Ana Panova.

Pe locul trei s-a situat încă o reprezentantă a Ucrainei Aliona Șevkoplias (94 kg). La proba aruncat Tretiakov s-a clasat pe locul II, fixînd greutatea de 115 kg. Suma totală de 212 kg i-a permis să urce pe a doua treaptă a podiumului.

Ucraineanca Panova (217 kg) a cîștigat aurul, iar compatrioata sa Șevkoplias s-a clasat pe locul III (202 kg). În total, la acest turneu Moldova a fost reprezentată de patru sportivi.

Ecaterina Cîlcic la categoria de vîrstă juniori, greutatea de pînă la 63 kg, s-a clasat pe locul al cincilea (184 kg), iar Ion Țărnă (categoria de vîrstă juniori, greutatea de pînă la 62 kg) a cîștigat medalia mică de bronz la proba aruncat (146 kg), iar conform sumei deține locul patru (264 kg). Rămîne să evolueze doar Adrian Motricală (categoria de greutate de pînă la 105 kg).

Sursa: ru.sputnik.md

Cuvinte cheie:

Campionat , argint , haltere , medalie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1497
Populația:
1375 locuitori

Frăsineşti este un sat din cadrul comunei Măcăreşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Ungheni și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1375 de oameni. Satul Frăsinești a fost menționat documentar în anul 1497 cu denumirea Frățienești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.