10 februarie 2017, 15:36 Sport views 3132
Dodon participă la deschiderea campionatului mondial de şah
10 februarie 2017, 15:36 Sport views 3132

Dodon participă la deschiderea campionatului mondial de şah

Preşedintele Igor Dodon participă, la Teheran, la deschiderea Campionatului Mondial de Şah Feminin. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el scris vineri dimineaţa pe pagina sa de facebook.

"La invitaţia preşedintelui FIDE, Kirsan Iliumjinov, am venit la Teheran, în calitate de preşedinte al Federaţiei de Şah din Moldova, la deschiderea Campionatului Mondial. Astăzi împreună cu Kirsan Iliumjinov şi conducerea Iranului vom participa la deschiderea acestui turneu internaţional", a comunicat Dodon.

El a menţionat că în cadrul vizitei sînt preconizate mai multe întrevederi de nivel înalt, inclusiv cu conducerea ministerelor şi instituţiilor de profil, dar şi cu reprezentanţii mediului de afaceri din Iran".

"Vom discuta subiectul atragerii investiţiilor în Republica Moldova. Există un interes sporit din ambele părţi", a subliniat Dodon.

Despre intenţia de a pleca la Teheran Igor Dodon a comunicat la conferinţa de presă de joi, dedicată rezultatelor vizitei oficiale la Bruxelles. Referindu-se la vizitele oficiale în calitate de şef de stat, el a spus că ar vrea să meargă în ţările vecine - Romînia şi Ucraina.

"Ar fi important să avem discuţii cu vecinii. Eu înţeleg că situaţia nu este simplă la această etapă nici în Ucraina, nici în Romînia, însă eu rămîn deschis pentru discuţii cu prieteni noştri, cu partenerii noştri, cu vecini noştri", a spus Preşedintele.

Totodată, el a menţionat că ar putea să se întîlnească cu conducerea Ungariei şi să aibă o întrevedere cu prim-ministrul acestei ţări.

"Dintre ţările CSI, este prevăzută o întrevedere cu conducerea Azerbaidjanului. De asemenea, este o invitaţie din partea Armeniei şi Belorusiei", a spus Dodon.

El a respins afirmaţiile analiştilor precum că la Bruxelles el a fost primit rece.

"Vreau să vă spun că am avut o discuţie foarte bună, sinceră. Cred că şi conducătorii din Uniunea Europeană au fost interesaţi să afle totul din prima sursă. Toate discuţiile au durat mai mult decît era prevăzut. Şefii Uniunii Europene, Comisiei Europene şi Parlamentului European au acceptat invitaţia mea de a venit în vizită în Moldova. Acest fapt demonstrează că am stabilit relaţii foarte bune. Poate cineva este invidios că nu are astfel de relaţii, că se aştepta să ni se închidă uşile, însă nu a fost aşa", a menţionat Dodon.

Sursa: infotag.md

Cuvinte cheie:

Campionat , șah , Igor Dodon

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
78 locuitori

Ulmul Mic este un sat din cadrul comunei Ulmu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîbnița și la 113 km de Chișinău. Populaţia satului Ulmul Mic alcătuia 78 de oameni în anul 2012. Satul Ulmul Mic a fost înființat la ănceputul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.