21 februarie 2017, 14:35 Sport views 4034
Medalie aur de la Campionatul European de Karate WKF
21 februarie 2017, 14:35 Sport views 4034

Medalie aur de la Campionatul European de Karate WKF

În perioada 17-19 februarie, în or. Sofia (Bulgaria) s-a desfășurat cea de-a 44-a ediție a Campionatului European Cadeți, Juniori și U2. Echipa Națională de Karate-Do a Republicii Moldova în frunte cu președintele FNK RM WKF Oleg Abalin, este cea mai numeroasă de pînă acum, formată din 14 sportivi, precum și antrenorii Denis Morozov și Vladimir Moiseev.

Cel mai semnificativ rezultat obținut revine Polinei Gurenko – învingătoare în categoria kumite cadeți feminin -47 kg. Ea aduce Moldovei prima și singura medalie de aur la un campionat european la karate WKF, fiind prima candidată pentru o cotă la Jocurile Olimpice de Tineret Buenos Aires 2018.

Menționăm că, sportiva ucraineancă a fost naturalizată de țara noastră, originară din Odesa, luptătoarea și-a învins pe parcurs adversarele reprezentante ale Franţei, Kosovo şi Italiei, iar în finală sportiva noastră s-a impus fără prea mari probleme în faţa spaniolei Garcia Moya cu 6-1.

De asemenea, versiunea WKF a genului de arte marțiale karate-do a fost inclusă în 2016 în programul olimpic.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

sport , Campionat , medalie , karate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
4198 locuitori

Caracuşenii Vechi este un sat şi comună din raionul Briceni. Caracuşenii Vechi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Caracuşenii Vechi este aşezat pe malul drept al pîrîului Lopatnic, situat la 15 km sud-est de staţia de cale ferată Lipcani, la 40 km nord-vest de Edineţ şi la 227 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4198 de oameni. Prima atestare a satului Caracuşenii Vechi, cu numele Carapuşceni din ţinutul Hotin,  datează din mai 1575. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.