14 martie 2017, 12:00 Sport views 4090
Medalii de aur și de bronz pentru Moldova la Cupa Europei de aruncări
14 martie 2017, 12:00 Sport views 4090

Medalii de aur și de bronz pentru Moldova la Cupa Europei de aruncări

Sportivii moldoveni au cîștigat medalia de aur și de bronz la Cupa Europei de aruncări. Evenimentul s-a defășurat în perioada 11-12 martie curent, În perioada 11-12 martie curent, lotul național de atletism a participat la Cupa Europei de aruncări, în Las Palmas de Gran Canaria, Spania.

Andrian Mardare, din raionul Hînceşti, a cucerit din prima încercare medalia de aur, tineret U23, la aruncarea suliței şi a stabilit un nou record național, cu rezultatul 82.34m la categoriile tineret şi seniori.

Recordul precedent de 78,47m îi aparține, de asemenea, lui Andrian şi a fost stabilit anul trecut la Campionatul național al Romîniei în Cluj Napoca.

Tînăra Alexandra Emilianov a intrat şi ea în concurs, la categoria tineret U23, reușind să se plaseze a treia cu rezultatul de 54,66m.

Aceste reușite îi plasează pe cei doi atleți în fruntea candidaţilor olimpici pentru Jocurile de la Tokyo din 2020.

De asemenea, la aruncarea ciocanului atleții olimpici Zalina Petrivskaya s-au poziționat pe locul 4 şi fratele ei Serghei Marghiev – locul 5, la categoria seniori.

Sportivii au evoluat la un nivel înalt alături de concurenți din alte 32 de țări europene.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

medalie , sport , Cupa Europei

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1973
Populația:
3872 locuitori

Cantemir este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cantemir. Amplasat pe un podiş din sudul republicii, în preajma rîului Prut, este situat la 126 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din 2004, populaţia oraşului constituie 3872 de locuitori. Oraşul Cantemir, populat cu preponderenţă de muncitorii fabricii de conserve „Prut”, pusă în funcţiune în 1967, primeşte statut de unitate administrativă la 6 aprilie 1973.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.