09 aprilie 2017, 12:00 Sport views 6417
Naţionala Moldovei a urcat în ratingul FIFA
09 aprilie 2017, 12:00 Sport views 6417

Naţionala Moldovei a urcat în ratingul FIFA

Selecţionata naţională de fotbal a Moldovei a urcat patru poziţii în ratingul mondial FIFA.

Acum fotbaliştii moldoveni se situează pe locul 158. Discipolii antrenorului principal al echipei Moldovei, Igor Dobrovolschi, au obţinut îmbunătăţirea poziţiei lor graţie victoriei în meciul amical cu selecţionata din San-Marino, comunică NOI.md.

Prima victorie din anul curent a selecţionatei Moldovei din 19 martie în meciul cu adversarii din San-Marino cu scorul de 2:0 i-a permis să-şi consolideze poziţiile în ratingul FIFA (Federația Internațională a Asociațiilor de Fotbal – n.red.). Acum fotbaliştii noștri se află între echipele naționale ale Malaeziei și Singapore-ului, devansîndu-i pe adversarii din Cuba, Aruba, Mauritius și Taiwan.
Selecționata Moldovei a învins echipa din San Marino (VIDEO)

Printre echipele reprezentate în grupa «D»din turneul de calificare pentru Campionatul Mondial (CM) 2018, selecţionata Moldovei ocupă o poziţie mai proastă. Astfel, selecţionata Ţării Galilor, cu care fotbaliştii noștri îşi vor măsura puterile în toamnă la Chişinău, este pe poziţia a 13-a, a Irlandei – pe 26, a Austriei – pe 63. Sîrbii, la rîndul lor, au ocupat poziţia a 51-a a ratingului, iar georgienii – poziţia a 122-a.

În spațiul CSI cea mai eficientă echipă rămîne selecţionata Ucrainei, care s-a situat pe locul 37. Uzbekistanul se află pe poziţia a 60-a, Rusia – pe 61, Belarusul – pe locul 78. Naţionalele Armeniei şi Azerbaidjanului ocupă, respectiv, locurile 67 şi 87. Selecţionata României, potrivit ratingului actualizat al FIFA, este pe poziţia a 47-a. Din triumviratul liderilor continua să facă parte selecţionatele Braziliei, Argentinei şi Germaniei.

Precizăm că selecţionata Moldovei continua să evolueze în etapa de calificare a CM-2018. În meciul planificat pentru 11 iunie, tricolorii vor găzdui selecţionata Georgiei. Cu trei zile pînă la acesta va avea loc meciul amical cu echipa naţională a Israelului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

selecționata Moldovei , FIFA , rating

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
1627 locuitori

Javgur este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Javgur, Maximeni și Artimonovca. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cimișlia și la 75 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1627 de oameni. Satul Javgur a fost menționat documentar în anul 1670.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.