01 noiembrie 2017, 12:10 Sport views 4845
Polina Hurenko a cucerit bronzul la mondialele de karate
01 noiembrie 2017, 12:10 Sport views 4845

Polina Hurenko a cucerit bronzul la mondialele de karate

Polina Hurenko a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de karate printre tineret, care s-a desfășurat la Tenerife (Spania), ceea ce reprezintă o premieră pentru țara noastră.

Ea a urcat pe podium în categoria Kumite – 47 kg. Pînă a ajunge în semifinale, Polina a dispus de sportive din Iran, SUA, Scoția și Slovacia. Apoi, ea i-a cedat unui luptătoare din Thailanda, iar în meciul pentru bronz a obținut cea mai categorică victorie, 8-0 cu o sportivă franceză.

Anul curent, Polina Hurenko a devenit campioană europeană printre cadeți. Ea are șanse mari să evolueze și la Jocurile Olimpice de tineret de anul viitor.

Un alt sportiv care are șanse de a se califica pentru Jocurile Olimpice de tineret este Artiom Mirovski. Tînărul în vârstă de 15 ani a reușit să-l învingă în turul doi pe un sportiv din Turcia în categoria kumite cadeți – 52 kg.

Pentru Moldova au mai concurat Iurie Grădinar, Axenti Andreea, frații Octavian și Alexei Garștea, Gavril Sarî, Rodio Onciulenco și Ion Hasan.

În clasamentul pe medalii, Republica Moldova s-a clasat pe locul 32 din 109 de țări. Echipa a fost condusă de președintele Federației Naționale de Karate-Do din RM Oleg Abalin, alături de antrenorii Denys Morozov, Andrii Lazorenko, și secretarul general FNK RM/arbitrul Ana Maria Stratu. Următoarea etapă importantă pentru naționala de tineret este Campionatul European din Sochi de anul viitor.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

medalie , karate , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
2247 locuitori

Echimăuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Echimăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Echimăuți este situat la o distanță de 17 km de orașul Rezina și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2247 de oameni. Satul Echimăuţi este menționat documentar la 24 ianuarie 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.