20 august 2012, 15:25 Sport views 9700
20 august 2012, 15:25 Sport views 9700

Moldoveanul Nicolae Calincov – al doilea la turneul internațional de șah Mihail Sadoveanu


Foto: obiectivbr.ro 

Șahistul moldovean Nikolae Calincov a fost al doilea la al 27-lea Turneu Internațional pentru copii Mihail Sadoveanu, care a avut loc la Iași, între 13 și 19 august, relatează Novosti-Moldova.

Compatriotul nostru a repurtat 6 victorii, a avut 2 remize și a pierdut doar o singură dată. Astfel, el a acumulat 7 puncte din 9 posibile și doar în baza indicatorilor suplimentari a cedat gazdei concursului Ioan Marius Isfan  care a devenit cîștigător. Pe locul al treilea s-a plasat un alt român, Matei-Paul Dumitrescu (6,5 puncte).

Ceilalți șapte șahiști moldoveni au avut mai puțin succes ocupînd locurile  17, 18, 19, 20, 37, 69 și 70.

În ceea ce privește turneul în rîndul adulților, cel mai bun dintre reprezentanții Republicii Moldova a ajuns Vasile Sanduleac (6 puncte), situat pe locul 12 în clasamentul final. Cei trei cîștigători au acumulat cîte 7 puncte. Cîstigătorul turneului a devenit românul Marius Manolache, locul doi - Andrei Murariu, al treilea - ucraineanul Konstantin Tarlev.

În turneul internațional Mihail Sadoveanu au participat 165 de jucători din Moldova, Rusia, România, Belgia și Polonia. Republica noastră a fost reprezentată de 14 șahiști.

Cuvinte cheie:

Campionat , medalie , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1715
Populația:
888 locuitori

Grinăuţi-Moldova este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grinăuţi-Moldova, Grinăuţi-Raia și Rediul Mare. Satul Grinăuți-Moldova se află la o distanță de 18 km de orașul Ocnița și la 205 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 888 de oameni. Satul Grinăuți-Moldova a fost menționat documentar în anul 1715.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.