04 octombrie 2012, 14:58 Sport views 6198
04 octombrie 2012, 14:58 Sport views 6198

Noi medalii pentru sportivii moldoveni la Campionatului Mondial de Lupte

Sportivii moldoveni au cîştigat trei medalii în ziua a doua a competiţiilor ediţiei a zecea aCampionatului Mondial de Lupte Libere şi Greco-Romane rezervat studenţilor, care se desfăşoară la Kuortane (Finlanda) între 2 şi 7 octombrie, comunică agenţia Novosti-Moldova cu referire la siteul oficial al competiţiilor.

La cea mai înaltă distincţie în categoria de 96 kg a pretins pînă în ultimul moment Nicolae Ceban. În disputa finală pentru medalia de aur el s-a întîlnit cu rusul Marat Ibraghimov. Lupta a fost interesantă pentru spectatori. În repriza a treia decisivă victoria a revenit sportivului rus, iar Ceban a rămas cu medalia de argint.

Încă o distincţie a adus la activul echipei noastre Natalia Budu, care a evoluat în categoria de greutate pînă la 51 kg. În disputa pentru medalia de bronz reprezentanta Moldovei a învins poloneza Anna Lukasiak.

Pe locul trei s-a situat încă un conaţional de-al nostru Ion Gurmuzachi (stil liber, greutatea pînă la 84 kg). Luptătorul moldovean a reuşit să smulgă victoria de la reprezentantul României Andrei-Victor Franţ.

Ultimul nostru reprezentant, care a evoluat în ziua a doua a Campionatului Mondial de Lupte Libere şi Greco-Romane, Alexandru Romanov (greutatea pînă la 120 kg), s-a situat pe locul opt.

În acest mod, după două zile ale mondialelor selecţionata Moldovei are la activ o medalie de argint şi trei de bronz. În prima zi a turneului medalia de bronz a fost cîştigată de Vladimir Gotişan.

Astăzi, 4 octombrie, va evolua încă o reprezentantă a Moldovei. Mariana Eşanu (greutatea pînă la 55 kg) va începe turneul cu întîlnirea cu turcoaica Serap Kosar.

La ediţia a zecea a Campionatului Mondial de Lupte Libere şi Greco-Romane rezervat studenţilor participă 248 de sportivi din 24 de ţări. Republica Moldova a delegat la turneu 13 luptători, un arbitru şi trei antrenori.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1866
Populația:
30 locuitori

Marian este un sat din cadrul comunei Hîrtop din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Grigoriopol și la 54 km de Chișinău. Populaţia satului Marian alcătuia 30 de oameni în anul 2008. Satul Marian a fost menționat documentar în anul 1866.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.