01 noiembrie 2012, 10:12 Sport views 4230
01 noiembrie 2012, 10:12 Sport views 4230

A demarat ediţia a 65-a a campionatelor naţionale de box


Foto: boxing.md 

Ediţia a 65-a a campionatelor naţionale de box a demarat la Sala polivalentă din Chișinău, transmite MOLDPRES.

Turneul jubiliar a reunit 92 de pugilişti din 14 localităţi ale ţării. "Pe durata celor 65 de ediţii am obţinut succese frumoase pe arena internaţională. Federaţia noastră are trei medaliaţi olimpici: Timofei Screabin, Vitalie Gruşac şi Veaceslav Gojan. Performanţele respective ne scutesc de comentarii multe. În pofida multor greutăţi, obstacole, noi obţinem rezultate înalte, demonstrăm că sîntem adversari redutabili", a subliniat în alocuţiunea rostită la festivitatea de inaugurare preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Box, Vasile Chirtoca.

Prim-vicepreşedintele Comitetului Naţional Olimpic (CNO), Nicolae Piatac, a notat că boxul rămîne în continuare un gen de sport prioritar în ţară. "CNO mizează mult pe măiestria pugiliştilor moldoveni, pe faptul că ei vor obţine şi în continuare succese remarcabile", a spus el.

Antrenorul lotului naţional, Petru Caduc, a declarat pentru MOLDPRES că abordează cu maximă responsabilitate şi această ediţie de campionat. "Am venit la campionat cu cei mai buni boxeri ai Şcolii specializate din Grimăncăuţi. Pentru mulţi dintre ei, turneul acesta va fi un test important în ajunul participării la Campionatul Mondial Universitar şi la Campionatul Mondial de Tineret", a declarat tehnicianul.

Cuvinte cheie:

box , sport , Campionat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
3439 locuitori

Glinjeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Glinjeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3439 de oameni. Satul Glinjeni a fost menționat documentar în anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.