27 februarie 2013, 09:44 Sport views 5580
27 februarie 2013, 09:44 Sport views 5580

Moldoveanul Veaceslav Gojan a obţinut a patra victorie în Boxing World Series

Dinamovistul moldovean Veaceslav Gojan (54 kg) a obţinut a patra victorie în Boxing World Series pentru clubul German Eagles (Germania), au informat astăzi surse din cadrul federaţiei naţionale de profil, transmite MOLDPRES.

El l-a învins la puncte cu scorul 3-0 pe Sean McGoldrick de la clubul britanic British Lionhearts.

După această victorie, pugilistul moldovean se situează pe locul trei în clasamentul celor mai buni din categoria sa de greutate şi are şanse apreciabile să se califice în finala turneului.

German Eagles, antrenat de românul Valentin Silaghi, s-a impus pe teren propriu în faţa formaţiei British Lionhearts cu scorul 5-0 şi ocupă locul 5 în Grupa B, după 9 etape.

”Dacă Comisia de Proteste a Seriei Mondiale a Boxului îl va recunoaşte învingător pe Gojan, după ce în partida de la 9 februarie acesta a fost vădit dezavantajat de arbitri sau chiar aş spune furat de ei în meciul cu Shawn Simpson, înseamnă că Moldova va avea un reprezentant în finala categoriei de 54 kg pentru disputarea titlului de campion mondial la box, WSB. Lucru care va fi o premieră absolută pentru Moldova”, a scris pe Facebook arbitrul moldovean Igor Caduc.

Veaceslav Gojan este cel mai bun boxer moldovean, elev al antrenorului emerit Petru Caduc. El este medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011), notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

sport , box , moldovenii , Campionat , campion

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1621 locuitori

Cuhureştii de Sus este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Unchiteşti, Cuhureştii de Sus și Nicolaevca. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Florești și la 165 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1621 de oameni. Satul Cuhureștii de Sus a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.