07 mai 2013, 09:31 Sport views 7562
07 mai 2013, 09:31 Sport views 7562

Moldovenii Toma şi Scvorţov au devenit premianţi la Baku


Foto: moldpres.md

Foştii membri ai lotului naţional de judo, Sergiu Toma şi Victor Scvorţov, au devenit premianţi, în week-end, la turneul internaţional din seria Grand Slam de la Baku (Azerbaidjan), transmite MOLDPRES.

Victor Scvorţov (73 kg) s-a clasat pe locul doi, iar Sergiu Toma (81 kg) a ocupat locul trei.

Ambii au reprezentat la acest turneu Emiratele Arabe Unite. Sub drapelul acestei ţări au concurat şi Vadim Bocan (73 kg), Valeriu Chişcă (81 kg), Ion Remarenco (90 kg).

Toţi au concurat deja la al doilea turneu internaţional pentru Emiratele Arabe Unite.

După plecarea lor din ţară s-a iscat un scandal de proporţii dintre Ministerul Tineretului şi Sportului, Comitetul Naţional Olimpic, pe de o parte, şi Federaţia Moldovenească de Judo, pe de altă parte.

Săptămîna trecută executivul federaţiei naţionale de judo a decis să le dea tuturor foştilor membri ai lotului naţional dezlegare legală pentru a reprezenta pe viitor Emiratele Arabe Unite pe arena internaţională. În replică, ministrul în exerciţiu al Tineretului şi Sportului, Octavian Ţîcu a declarat pentru Agenţie că dosarul despre plecarea lor ilegală din ţară a fost expediat în instanţele de judecată, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

turneu , judo , Azerbaidjan

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1885
Populația:
830 locuitori

Sofievca este un sat din cadrul comunei Albota de Sus, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Taraclia și la 173 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 830 de oameni. Satul Sofievca a fost menționat documentar în anul 1885.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.