03 iulie 2023, 19:00 Sport views 1171
Dosca s-a clasat pe primul loc în toate programele Campionatului deschis al Țărilor Baltice
03 iulie 2023, 19:00 Sport views 1171

Dosca s-a clasat pe primul loc în toate programele Campionatului deschis al Țărilor Baltice

Marele Maestru Internațional moldovean Ion Dosca a obținut două medalii de bronz în disciplinele clasic și blitz la categoria absolută și încă trei medalii de aur la categoria veterani, în cadrul Campionatului deschis al Țărilor Baltice la jocul de dame -2023, care a avut loc în Estonia.

De asemenea, el s-a plasat pe primul loc în toate programele Campionatului printre veterani, transmite Noi.md cu referire la IPN.


In cadrul Campionatului deschis al Țărilor Baltice la jocul de dame -2023 s-au desfășurat trei turnee în trei programe. Aceste trei programe (clasic, rapid si blitz) se deosebesc, în principal, prin timpul de joc rezervat jucătorilor pentru o partidă. Programul clasic se considera cel cu timp maxim, iar rapid si blitz cu timp redus. In programul clasic si blitz în clasamentul general Ion Dosca a ocupat locurile 3, iar în rapid locul 5. In afară de aceasta, organizatorii fac clasamentul aparte printre veteranii participanți la competiție. În toate cele trei programe Ion Dosca s-a clasat pe primul loc printre veterani.

De remarcat că, un „pic mai devreme„, în anii 1992 și 1995, Ion Dosca a devenit de două ori campion al Țărilor Baltice, iar mai recent, în 2017, Dosca a triumfat la etapa Cupei Mondiale, CARE A AVUT LOC TOT ÎN Estonia, învingîndu-l în meciul decisiv în ambele partide pe Nikolai Strucikov (Rusia) - de patru ori campion Mondial. Anul trecut, compatriotul nostru a biruit la campionatul Estoniei.

Ion Dosca este cel mai titrat sportiv moldovean la jocul de dame din toate timpurile: de douăzeci de ori campion al Republicii Moldova, campion mondial, campion al URSS și SUA

Antrenoarea lui Ion Dosca este soția Elena Tkachenko, antrenor emerit al Republicii Moldova, campioana Letoniei-2023.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

șah , Ion Dosca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1937
Populația:
791 locuitori

Bucuria este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tudoreşti și Bucuria. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cahul și la 168 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 791 de oameni. Satul Bucuria a fost întemeiat în anul 1937.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.