17 februarie 2024, 13:00 Sport views 1140
Doi luptători moldoveni, mîndri de medaliile obținute la Campionatul European
17 februarie 2024, 13:00 Sport views 1140

Doi luptători moldoveni, mîndri de medaliile obținute la Campionatul European

Luptătorii Artiom Deleanu și Victor Ciobanu au adus acasă medaliile cucerite la Campionatul European de la Bucureşti. Antrenorul lor, Mihail Cucul, a apreciat evoluția elevilor săi.

"Să fiu sincer, încă nu realizez că sînt campion european. Speram că voi cuceri medalia de bronz, maxim, dar am reușit să ajung în finală și am fost surprins", a spus Artiom Deleanu.

Artiom Deleanu și Victor Ciobanu sînt unicii campioni europeni la acest sport din istoria Republicii Moldova. Victor Ciobanu și-a adjudecat medalia de aur în 2019. De atunci, elevul lui Mihail Cucul a mai obținut două medalii de argint, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

"Desigur că mi-am dorit să repet rezultatul din 2019, dar ne mulțumim cu ce este", a menționat Victor Ciobanu.

Sportivul visează să ajungă la Jocurile Olimpice de la Paris. În primăvară, la Baku și Istanbul, se vor desfășura două competiții importante, unde luptătorii pot obține dreptul de participare la Olimpiada din Franța.

Deocamdată, Republica Moldova are șapte sportivi calificați oficial la Jocurile Olimpice din vară.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
4996 locuitori

Coşniţa este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pohrebea și Coşniţa. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dubăsari și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4996 de oameni. Satul Coşniţa a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.