17 aprilie 2023, 15:30 Sănătate views 15763
Ceaiul verde îmbunătățește memoria
Foto: gandul.info
17 aprilie 2023, 15:30 Sănătate views 15763

Ceaiul verde îmbunătățește memoria

Un studiu arată că ceaiul verde ajută la îmbunătăţirea anumitor proprietăţi cognitive, în special a celor care ţin de memorie. Specialiştii din Eveţia susţin că acesta ar putea fi folosit în viitor în tratarea demenţei.

Voluntarii au primit o băutură pe bază de ceai verde înainte de a rezolva câteva exerciţii de evaluare a funcţiilor memoriei. Monitorizând activitatea cerebrală cu ajutorul scanării RMN, oamenii de ştiinţă au observat o conexiune crescută între cortexul parietal şi cel frontal al creierului.

„Descoperirea noastră sugerează că ceaiul verde ar putea creşte plasticitatea sinaptică pe termen scurt a creierului", a spus profesorul Stefan Borgwardt, coautorul studiului.

Sursa: www.gandul.info

Cuvinte cheie:

sanatate , bauturi , ceai

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2792 locuitori

Sculeni este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Blindești, Floreni, Gherman și Sculeni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Ungheni și la 130 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2792 de oameni. Satul Sculeni a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.