02 august 2014, 09:45 Sănătate views 11745
Avertizarea chirurgului general al SUA: Nu vă bronzaţi!
Foto: antena3.ro
02 august 2014, 09:45 Sănătate views 11745

Avertizarea chirurgului general al SUA: Nu vă bronzaţi!

Cei care voiau să se bronzeze în această vară ar trebui să uite de această dorinţă şi să caute umbra, să poarte o pălărie şi să apeleze la cremele de protecţie solară. Avertismentul vine de la biroul chirurgului general al SUA, preluat de USA Today.

Într-un raport lansat recent de chirurgul general, cancerul de piele este o "problemă majoră de sănătate publică", iar expunerea excesivă la raze ultraviolete, în saloanele de bronzat sau chiar la soare, este o cauză majoră a acestui tip de cancer, informează Agerpres.

Avertizarea vine la doar două luni după ce o agenţie americană responsabilă cu reglementarea în domeniul medical, Food and Drug Administration (FDA), a anunţat că va solicita curînd ca lămpile şi paturile de bronzat să fie prevăzute cu etichete care să recomande ca acestea să nu fie folosite de persoane mai tinere de 18 ani.

Potrivit noului raport, numărul de cazuri de cancer de piele, spre deosebire de alte tipuri de cancer, continuă să crească în SUA.

Aproape 5 milioane de persoane din Statele Unite sunt tratate pentru cancer de piele în fiecare an, la un cost de 8,1 de miliarde de dolari. Aproximativ 63.000 de cazuri sunt de melanom (cea mai gravă formă), iar 6.000 dintre acestea sunt legate direct de bronzatul la salon.

Sursa: antena3.ro

Cuvinte cheie:

sanatate , cancer , bronz , avertizare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1852
Populația:
597 locuitori

Alexeuca este un sat din cadrul comunei Cotiujenii Mici, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 30 km de oraşul Sîngerei și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 597 de oameni. Satul Alexeuca a fost menționat documentar în anul 1852.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.