20 noiembrie 2014, 10:25 Sănătate views 10416
Gripa aviară a revenit în cîteva țări din Europa
Foto: grippozus.ru
20 noiembrie 2014, 10:25 Sănătate views 10416

Gripa aviară a revenit în cîteva țări din Europa

Europa se confruntă cu o nouă ameninţare. Mii de păsări din Olanda şi Marea Britanie au fost sacrificate, după ce în aceste ţări au fost descoperite cazuri de infectare cu virusul gripei aviare. Dacă specialiştii din Olanda au spus că este vorba despre o tulpină a virusului care îi poate îmbolnăvi şi pe oameni, în Marea Britanie, situaţia este încă neclară.

Aflate în alertă maximă, autoritățile sanitar-veterinare olandeze au început să efectueze controale la fermele de păsări din centrul țării. Temerile s-au amplificat după ce specialiștii au descoperit, într-o crescătorie din regiune, o tulpină extrem de contagioasă a virusului gripei aviare. Experții olandezi spun că aceasta îi poate îmbolnăvi și pe oameni. Mii de găini au fost deja sacrificate în Olanda. La fel s-a întîmplat și în Marea Britanie. Autoritățile au descoperit mai multe rațe bolnave de gripă aviară într-o fermă din comitatul Yorkshire.

Potrivit purtătorului de cuvînt al Ministerului Mediului, riscul pentru sănătatea oamenilor și ajungerea cărnii contaminate în magazine este minim. În prezent, ferma din Yorkshire a fost izolată pe o rază de 10 kilometri. Prezent pînă acum în Asia, virusul gripei aviare a fost identificat, la începutul lunii noiembrie, într-o fermă din Germania, afectată de un val de morți neexplicate în rîndul păsărilor domestice.

Sursa: www.jurnaltv.md

Cuvinte cheie:

gripa , Europa , virus , pasari , pericol , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
499 locuitori

Fedoreuca este un sat din cadrul comunei Ciocîlteni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Orhei și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 499 de oameni. Satul Fedoreuca a fost întemeiat în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.