18 noiembrie 2023, 12:30 Sănătate views 12731
Merele combat cancerul de colon
Foto: fitness-nutritie.ro
18 noiembrie 2023, 12:30 Sănătate views 12731

Merele combat cancerul de colon

Studii recente au descoperit că anumiți compuși naturali, cum sunt oligozaharidele, distrug până la 46% din celulele cancerului de colon, spre deosebire de chimioterapie. Și, față de medicamentele toxice care se utilizează în tratarea acestei afecțiuni, oligozaharidele sunt compuși naturali, care nu au efecte secundare.

Cancerul de colon este o afecțiune care îmbolnăvește atât femei, cât și bărbați în întreaga lume. Tratamentul utilizat în distrugerea celulelor canceroase folosite în acet tip de afecțiune a cunoscut un succes limitat de-a lungul timpului, întrucât are numeroase efecte secundare, cum sunt spasmul coronarian, anemie și imunosupresie.

Compușii din mere, distrug celulele canceroase

Cercetătorii chinezi de la Universitaea Xi'an au descoperit că, cu cât cantitatea oligozaharidelor din măr este mai mare, cu atât mai bune sunt rezultatele împotriva celulelor canceroase de la nivelul colonului. În plus, specialiștii au constatat că oligozaharidele din mere au proprietatea de a opri creșterea de noi celule canceroase.

Compușii naturali care se găsesc în mere, pe lângă faptul că distrug celulele canceroase, ajută la păstrarea florei intestinale sănătoase, țin sub control glicemia și întăresc sistemul imunitar. Oligozaharidele se întâlnesc atât în fructe, legume și alge, precum și în miere și lapte.

Sursa: www.fitness-nutritie.ro

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1230 locuitori

Zăbriceni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Zăbriceni și Oneşti. Satul Zăbriceni este situat la o distanță de 16 km  de orașul Edineţ, la 14 km de stația de cale ferată Brătușeni și  la 218 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 1230 de oameni. Prima atestare documentară a satului Zăbriceni (cu denumirea Zubriceni) din ținutul Hotin, datează din 17 aprilie 1429. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.