29 noiembrie 2014, 13:37 Sănătate views 8979
Alertă de gripă aviară, în Europa!
Foto: libertatea.ro
29 noiembrie 2014, 13:37 Sănătate views 8979

Alertă de gripă aviară, în Europa!

Organizația Mondială a Sănătății și ONU au emis un avertisment privind o nouă tulpină de gripă aviară de tip H5N8 potenţial "devastatoare" pentru fermele de păsări.

Această nouă tulpină afectează deja trei ţări europene, şi anume Germania, Olanda şi Marea Britanie.

Ministerul francez al Agriculturii "a luat decizia să ridice nivelul de risc de gripă aviară şi să-l catalogheze moderat în Franţa", anunţă instituţia într-un comunicat, citat de Mediafax.

Acest nivel de alertă impune "consolidarea măsurilor de biosecuritate în domeniul hrănirii păsărilor" şi o "supraveghere sporită de către fermieri a semnelor clinice ale bolii".

Obiectivul este "împiedicarea accesului la mâncare şi apă al păsărilor sălbatice" şi "evitarea contactelor directe şi indirecte cu avifauna", precizează ministerul, dat fiind că este cunoscut faptul că lebede migratoare au introdus virusul pe continent.

Sursa: www.libertatea.ro

Cuvinte cheie:

Europa , virus , gripa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
4515 locuitori

Fîrlădeni este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Fîrlădeni și Fîrlădenii Noi. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Căușeni și la 58 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 4515 oameni. Satul Fîrlădeni a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.