10 decembrie 2014, 16:43 Sănătate views 9215
Cu cât îţi scade fiecare kilogram în plus speranţa de viaţă. STUDIU
Foto: maramedia.ro
10 decembrie 2014, 16:43 Sănătate views 9215

Cu cât îţi scade fiecare kilogram în plus speranţa de viaţă. STUDIU

Persoanele obeze trăiesc cu opt ani mai puţin decât cele care au o greutate normală. Concluzia aparţine unui grup de cercetători din Canada, care a constatat că persoanele care au probleme cu greutatea au o speranţă de viaţă mai redusă. Explicaţia constă în faptul că excesul de greutate este asociat cu boli cronice care pun viaţa în pericol.

Având în vedere că numărul fumătorilor este în continuă scădere, obezitatea a devenit prioritatea numărul 1 în politicile de sănătate publică. Un grup de cercetători de la Institutul de Cercetare din cadrul Universităţii McGill, din Canada, au ajuns la o concluzie surprinzătoare în ceea ce priveşte riscul la care sunt expuse persoanele care au probleme cu greutatea: excesul de kilograme poate scurta viaţa cu până la opt ani, notează site-ul UPI.com.

Rezultatele lor au fost publicate şi în cel mai recent număr al revistei The Lancet Diabetes and Endocrinology.

"În colaborare cu cercetătorii de la Universitatea din Calgary şi cu cei de la Universitatea British Columbia, echipa noastră a dezvoltat un program pentru calculator care să îi ajute atât pe medici, cât şi pe pacienţi să înţeleagă mai bine riscurile asociate obezităţii. Printre complicaţiile ce pot apărea în rândul persoanelor obeze se numără bolile cardiovasculare şi diabetul", a declarat dr. Steven Grover, coordonatorul studiului, în cadrul unei conferinţe de presă ce marca lansarea datelor studiului.

Folosindu-se de datele de la Institutul de Sănătate Publică, cercetătorii au devoltat un program predictiv pentru obezitate şi pentru bolile asociate acestei maladii, care face tot mai multe victime în rândul populaţiei.

Experţii au menţionat că în urma studiului lor au constatat că persoanele diagnosticate cu obezitate morbidă trăiau mai puţin cu opt ani decât o persoană cu o greutate normală. În plus, cele cu obezitate normală trăiau cu şase ani mai puţin, iar persoanele supraponderale aveau o speranţă de viaţă cu trei ani mai mică decât a persoanelor cu o greutate normală.

Sursa: www.gandul.info

Cuvinte cheie:

sanatate , om , viata , obezitate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
345 locuitori

Fîrlădenii Noi este un sat din cadrul comunei Fîrlădeni, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Căușeni și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de oameni. Satul Fîrlădenii Noi a fost întemeiat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.