04 februarie 2015, 12:04 Sănătate views 9950
04 februarie 2015, 12:04 Sănătate views 9950

În Moldova s-ar putea răspîndi un nou tip de gripă



Specialiştii atenţionează asupra pericolului unui nou tip de gripă. Este vorba virusul gripal AH3N2, care deja a fost depistat în mai multe ţări. Deocamdată, în Moldova, nu a fost înregistrat niciun caz. Dar medicii sunt gata de orice evoluţie a situaţiei.

Iniţierea tratamentului trebuie să înceapă în primele 48 de ore. Specialiştii susţin că medicii au fost informaţi asupra pericolului noului tip de gripă. Perioada mai critică se aşteaptă la mijlocului lunii februarie.

Constantin Spânu, vicedirector Centrul Naţional de Sănătate Publică: «Ne-am putea aştepta la cazuri mai severe cauzate de această tulpină. Poate fi un debut mai brusc cu febră mai sporită, cu simptome care ţin de dureri în gât, intoxicaţie generală. Totuşi, vaccinul îşi face treaba lui. Persoanele care au fost vaccinate o să demonstreze o protejare semnificativă, mai bună şi chiar dacă persoana va face această infecţie, va face o formă mai uşoară».

Instituţiile medicale sunt pregătite să facă faţă în cazul unui val de gripă.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

Moldova , virus , gripa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1491
Populația:
1261 locuitori

Japca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Bursuc și Japca. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Florești și la 150 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1261 de oameni. Satul Japca a fost menționat documentar în anul 1491.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.