06 februarie 2015, 14:49 Sănătate views 8401
În Moldova a crescut numărul cazurilor de gripă
Foto: moldpres.md
06 februarie 2015, 14:49 Sănătate views 8401

În Moldova a crescut numărul cazurilor de gripă

Şase cazuri noi de gripă clinică sezonieră au fost înregistrate în Republica Moldova pe parcursul ultimei săptămîni, cu patru mai multe faţă de săptămîna precedentă, informează MOLDPRES cu referire la date ale Centrului Naţional de Sănătate Publică.

Din cele şase cazuri, cinci au fost confirmate prin teste de laborator, care au arătat că patru oameni au făcut gripă de tip B, iar o persoană - gripă A (H1N1). La Chişinău au fost înregistrate trei cazuri de gripă, la Comrat - două şi încă unul - la Ungheni. Cinci dintre cei şase bolnavi cu gripă au fost spitalizaţi.

În total, de la începutul sezonului rece, în Republica Moldova au fost înregistrate 11 cazuri de gripă clinică sezonieră. Totodată, peste opt mii de persoane au făcut viroze, iar alţi aproximativ 25 mii de oameni s-au îmbolnăvit de pneumonii, bronhopneumonii şi bronşiolite. Pentru a preveni îmbolnăvirea, medicii recomandă evitarea locurilor aglomerate, aerisirea încăperilor, consumul fructelor şi al legumelor.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Moldova , gripa , sanatate , statistica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
200 locuitori

Ursoaia Nouă este un sat din cadrul comunei Tănătarii Noi, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Căușeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 200 de oameni. Satul Ursoaia Nouă a fost menționat documentar în anul 1905.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.