24 martie 2015, 15:02 Sănătate views 9824
Avertismentul OMS: cel mai folosit erbicid din lume este cancerigen
24 martie 2015, 15:02 Sănătate views 9824

Avertismentul OMS: cel mai folosit erbicid din lume este cancerigen

Erbicidul Roundup de la Monsanto, produsul cel mai folosit pentru eliminarea buruienilor, este cancerigen, scrie Guardian.

Avertismentul aparţine Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi vine în urma unui studiu al Agenţiei internaţionale pentru cercetare în domeniul cancerului.

Erbicidul sus-numit conţine glifosat, un compus care poate provoca limfom non-Hodgkin, un tip de cancer.

Deşi OMS dezvăluie într-un comunicat că există dovezi că glifosfatul ar putea provoca limfom non-Hodgkin, Monsanto susţine că nu există date ştiinţifice care să susţină această concluzie. Totodată, Monsanto a cerut OMS să explice rezultatele studiului.

Guardian scrie că în SUA au tot fost discutate posibilele efecte ale glifosatului asupra hranei, asta deşi guvernul SUA consideră produsul nedăunător.

Raportul OMS arată că urme ale glifosatului au fost depistate în apă, mâncare şi aer, după împrăştierea acestuia. Cu toate acestea, erbicidul Roundup nu este folosit intens lângă aşezări umane, unde ar putea afecta mulţi oameni, recunoaşte OMS.

Sursa notează că erbicidul este folosit în special pentru culturi de soia şi porumb.

Sursa: www.gandul.info

Cuvinte cheie:

sanatate , avertizare , cancer

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
4240 locuitori

Ermoclia este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Ermoclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ștefan Vodă și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4240 de oameni. Satul Ermoclia a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.