06 august 2015, 15:02 Sănătate views 7047
În Moldova are loc Săptămîna naţională a sănătăţii
06 august 2015, 15:02 Sănătate views 7047

În Moldova are loc Săptămîna naţională a sănătăţii

În Moldova are loc a cincea Săptămînă naţională a sănătăţii, organizată de Asociaţia Obştească "Tinerii pentru dreptul la viaţă" în cadrul proiectului "Motivarea şi implicarea organizaţiilor de tineret ca instituţii gazdă a activităţii de voluntariat".

Coordonatoarea proiectului, Tatiana Chebac, a relatat pentru "Infotag" că evenimentele principale au loc la tabăra "Perlele Nistrului" din Vadul lui Vodă, de asemenea, vor avea loc şi în alte localităţi din Moldova.

„În total în tabără sînt 500 de copii şi adolescenţi, însă noi vom lucra cu 200, care pe parcursul săptămînii vor participa la diverse concursuri, ateliere", a spus Tatiana Chebac, adăugînd că „scopul Săptămînii naţionale a sănătăţii este promovarea unui mod de viaţă sănătos, precum şi participarea societăţii la evenimente din domeniul sănătăţii".

Coordonatoarea proiectului a menţionat că "în ultimii ani accentul s-a pus pe educarea copiilor, adolescenţilor şi tinerilor şi tabere şcolare din Vadul lui Vodă. Pentru continuarea acţiunilor au fost pregătiţi 10 voluntari pentru organizarea şi realizarea diferitor programe".

Potrivit Tatianei Chebac, "în fiecare an proiectul este organizat în diferite tabere din ţară".

Sursa: infotag.md

Cuvinte cheie:

Moldova , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
273 locuitori

Congazcicul de Jos este un sat din cadrul comunei Congazcicul de Sus, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 5 km de municipiul Comrat și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 273 de oameni. Satul Congazcicul de Jos a fost întemeiat în anul 1905.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.