03 ianuarie 2016, 15:00 Sănătate views 8206
Date alarmante referitor la efectele schimbărilor climatice
03 ianuarie 2016, 15:00 Sănătate views 8206

Date alarmante referitor la efectele schimbărilor climatice

Medicii trag un semnal de alarmă. Schimbările climatice din ultimii ani afectează grav sănătatea moldovenilor. Potrivit Ministerului Sănătăţii, cel mai mult au de suferit locuitorii din sudul ţării, unde, anual se înregistrează cele mai înalte temperaturi.

Fenomenele meteorologice precum inundațiile, seceta şi creşterea temperaturilor medii la nivel global sunt tot mai frecvente.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în perioada anilor 2030 - 2050, schimbările climatice ar putea provoca, anual, aproape 250.000 de decese. 38 de mii dintre acestea vor surveni ca urmare a expunerii la căldură a persoanelor în vârstă, iar 48 vor fi cauzate de diaree.

Ministerul Sănătăţii de la Chişinău atenţionează că şi în ţara noastră creşte riscul de decese cauzate de fenomenele meteo extreme.

Specialiştii au constatat că raioanele de sud ar putea fi cele mai afectate.

Totodată, ar putea creşte numărul cazurilor de boli transmise prin apă şi alimente. Cel mai puţin afectat va fi nordul ţării.

Autorităţile îşi propun să diminueze efectele negative ale vremii asupra sănătăţii prin implementarea Strategiei de adaptare a Sistemului de sănătate la Schimbările climatice pentru anii 2016 - 2020.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

clima , sanatate , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1157 locuitori

Mereşeuca este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Mereşeuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 18 km de orașul Ocnița și la 218 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1157 de oameni. Satul Mereșeuca a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.