04 februarie 2016, 09:33 Sănătate views 6220
Profilaxia gripei în şcolile din Capitală
04 februarie 2016, 09:33 Sănătate views 6220

Profilaxia gripei în şcolile din Capitală

În mai multe şcoli şi spitale au fost înăsprite măsurile pentru profilaxia gripei. Asta după ce responsabilii de la Ministerul Sănătăţii au avertizat că, în următoarele săptămâni, numărul cazurilor de îmbolnăviri de gripă va creşte. Autorităţile îndeamnă oamenii să ceară ajutorul medicului la primele simptome de răceală şisă evite automedicaţia.

Elevii Liceului "Mihai Berezovschi" din Capitală sunt examinaţi de medic în fiecare dimineaţă. Cei care prezintă simptome de răceală sunt trimişi acasă.

Suplimentar, sălile de clasă sunt aerisite în pauză, iar băncile - dezinfectate.

"Clasele după fiecare oră se aerisesc. Curăţenie umedă se face, mai ales în sălile sportive, după fiecare lecţie. Cu folosirea soluţiei de clorură de var. Mai stăm de vorbă cu ei, le spunem să stea acasă şi să cheme medicul dacă au febră", a explicat medicul Liceului "Mihai Berezovschi", Elena Negru.

Autorităţile le recomandă managerilor instituţiilor de învăţământ să izoleze imediat copii cu semne de răceală.

"Cei care observă copilași cu simptome de îmbolnăvire prin infecții respiratorii acute sau gripă, să cheme medicul de familie la domiciliu. De restricționat chiar și metoda de plecare la instituțiile medico-sanitare", a precizat viceministrul Sănătății, Aliona Serbulenco.

Două femei din raionul Teleneşti, de 55 şi 66 de ani, au murit din cauza complicaţiilor provocate de gripă. De la începutul sezonului rece, în ţara noastră au fost confirmate 156 de cazuri de îmbolnăviri de gripă, majoritatea fiind provocate de virusul AH1N1. De asemenea, în această perioadă, în regiunea transnistreană s-au îmbolnăvit peste 20 de oameni.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

scoala , spital , gripa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII-lea
Populația:
2025 locuitori

Borosenii Noi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Borosenii Noi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la 8 km de oraşul Rîşcani şi la 178 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2025 de oameni. Satul Borosenii Noi a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.