15 aprilie 2016, 11:40 Sănătate views 7555
Consultații medicale gratuite pentru copiii din satele Moldovei
15 aprilie 2016, 11:40 Sănătate views 7555

Consultații medicale gratuite pentru copiii din satele Moldovei

Fundaţia Edelweiss lansează o nouă campanie naţională. Începând cu 20 aprilie, pe parcursul următoarelor 8 luni, o echipă de medici pediatri va merge zilnic în satele din Republica Moldova, pentru a oferi consultaţii gratuite copiilor.

Cabinetul pediatric mobil "Renaşte Moldova" este dotat cu aparatură modernă, inclusiv cu un aparat ultrasonografic, util pentru diagnosticarea unor afecţiuni ale organelor interne.

"Noi încercăm să venim în ajutorul copiilor şi al părinţilor deopotrivă. Ştim că pentru un părinte, sănătatea copilului său este mai importantă decât orice pe lume, poate mai importantă chiar decât propria sănătate. Cabinetul pediatric mobil este dotat cu tehnica necesară. Vom încerca să ajutăm la tratarea unor afecţiuni, iar prin consultaţiile gratuite să prevenim apariţia unor probleme de sănătate", au declarat reprezentanţii Fundaţiei Edelweiss.

Localităţile în care se va opri Cabinetul pediatric mobil "Renaşte Moldova" sunt selectate împreună cu Ministerul Sănătăţii, având prioritate localităţile în care nu există la moment medic de familie sau centrele medicale se află la o distanţă mare.

Potrivit planificării, doar în prima lună a campaniei, Cabinetul pediatric mobil se va opri în 18 localităţi. La început, echipa de medici "Renaşte Moldova" va ajunge în raioanele Ialoveni (20 aprilie – satul Cigîrleni, 28 aprilie – satul Cărbuna, 29 aprilie – satul Gangura) şi Cimişlia (21 aprilie - satul Porumbrei, 22 aprilie - satul Sagaidac, 26 aprilie - satul Codreni, 27 aprilie – satul Zloţi). Orarul complet al Cabinetului pediatric mobil va fi actualizat în permanenţă, fiind disponibil pe site-ul Fundaţiei Edelweiss – www.edelweiss.md.

Toate consultaţiile sunt gratuite, costurile fiind suportate integral de către Fundaţia Edelweiss. Părinţii sau buneii care îi însoţesc pe cei mici trebuie doar să prezinte cartela medicală a copilului.

"Cabinetul pediatric mobil Renaşte Moldova se porneşte la drum, spre satele unde este nevoie de asistenţa unui personal calificat în tratarea copiilor. Lansarea acestei campanii vine la exact doi ani de zile de când, în 2014, Fundaţia Edelweiss a iniţiat colectarea de fonduri pentru reparaţiile necesare Maternităţii Institutului Mamei şi Copilului din Chişinău. Aşa cum am promis în urmă cu doi ani, continuăm susținerea în domeniul ocrotirii sănătăţii copiilor", au mai spus reprezentanţii fundaţiei de caritate înfiinţate de către Vlad Plahotniuc.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

copii , medicina , consultații

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1719
Populația:
703 locuitori

Mihailovca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Mihailovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Rîbnița și la 110 km de Chișinău. Populaţia satului Mihailovca alcătuia 703 oameni în anul 2011. Satul Mihailovca a fost menționat documentar în anul 1719.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.