10 mai 2016, 09:50 Sănătate views 5893
Cîte persoane suferă de obezitate
10 mai 2016, 09:50 Sănătate views 5893

Cîte persoane suferă de obezitate

Peste 50 la sută dintre moldoveni cântăresc mai mult decât trebuie. Cel puţin asta arată un studiu privind bolile netransmisibile efectuat de Ministerul Sănătăţii.

Pentru a sensibiliza populaţia, în fiecare an, în data de 10 mai, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii marchează Zilele Europene a mișcării pentru sănătate și prevenire a obezității.

Aproape un sfert din populaţia ţării noastre este obeză. Femeile sunt cele care se confruntă cel mai mult cu kilogramele în plus. Cercetarea realizată de Ministerul Sănătăţii mai scoate la iveală faptul că moldovenii nu sunt adepţii unui mod sănătos de viaţă.

Mai mult de 10 la sută dintre aceştia nu practică zilnic activitate fizică, iar peste 60 la sută consumă puţine fructe şi legume.

Obezitatea are consecinţe negative asupra organismului sau chiar poate duce la deces. Oamenii supraponderali sunt expuşi riscului de a căpăta boli cardiovasculare şi ale sistemului nervos, respiratorii, digestive şi ale oaselor.

De asemenea, obezitatea dereglează sistemul endocrin, funcţiile rinichilor şi chiar provoacă unele tipuri de cancer.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

sanatate , organism , obezitate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1847
Populația:
843 locuitori

Sărata Nouă este un sat din cadrul comunei Sărata Veche, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Fălești și la 116 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 843 de oameni. Satul Sărata Nouă a fost menționat documentar în anul 1847.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.