22 iunie 2016, 15:15 Sănătate views 4845
Recomandări pentru şoferi şi pietoni pe timp de caniculă
22 iunie 2016, 15:15 Sănătate views 4845

Recomandări pentru şoferi şi pietoni pe timp de caniculă

Şoferii şi pietonii sunt sfătuiţi să evite deplasările când afară este foarte cald, mai ales între orele 10.00 şi 18.00. Dacă totuşi pornesc la drum, conducătorii auto sunt îndemnaţi să utilizeze sistemele de climatizare, să facă pauze dese la umbră pentru a se putea odihni şi pentru a se hidrata, să verifice presiunea din roţi şi gradul de uzură a cauciucurilor. Recomandările vin de la Inspectoratul Naţional de Patrulare.

Ofiţerii de patrulare atrag atenţia conducătorilor auto că temperaturile extrem de ridicate pot cauza o creştere a numărului de accidente rutiere. „Neatenţia şoferilor, disconfortul sau relaxarea din timpul vacanţei şi a perioadei concediilor pot determina numeroase incidente neplăcute în trafic", se menţionează într-un comunicat de presă al Inspectoratului Naţional de Patrulare, citat de Agenţia de presă IPN.

În acelaşi timp, temperatura ridicată din habitaclul maşinii accentuează starea de oboseală ce se manifestă la început prin întârzierea reacţiilor şoferului, apoi apariţia unei dificultăţi de concentrare şi poate duce la adormirea la volan.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

soferi , pietoni , canicula , recomandari

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1720
Populația:
141 locuitori

Moleşti este un sat din cadrul comunei Camenca, raionul Glodeni. Localitatea se afla la distanţa de 16 km de orașul Glodeni şi la 191 km de oraşul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 141 de oameni. Satul Molești a fost întemeiat în anul 1720.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.