19 august 2016, 16:45 Sănătate views 5038
Ministerul Sănătăţii a efectuat controale în instituţiile medico-sanitare publice (Foto)
19 august 2016, 16:45 Sănătate views 5038

Ministerul Sănătăţii a efectuat controale în instituţiile medico-sanitare publice (Foto)

Reprezentanții Ministerului Sănătăţii (MS) au efectuat astăzi controale inopinate în instituţiile medico-sanitare publice pentru a evalua nivelul de respectare a legii privind controlul tutunului.

Potrivit MS, verificările au fost efectuate la Spitalul Clinic Republican, Institutul de Cardiologie şi Spitalul Clinic Municipal „Sfîntul Arhanghel Mihail".

Viceministrul Sănătăţii Aliona Serbulenco a susţinut că „în prezent, mai apar sesizări din partea populaţiei că există lucrători medicali care fumează pe teritoriul instituţiei şi asta ne-a determinat să facem aceste controale. Totuşi, politica de sănătate este incompatibilă cu fumatul şi acest lucru trebuie să fie promovat întîi de toate de către medici", a menţionat Serbulenco.

În urma controalelor nu a fost depistată nici o încălcare a legii privind controlul tutunului.

Inspectorii Centrelor de Sănătate Publică raionale și municipale au efectuat, în perioada 25 iulie - 5 august, controale privind respectarea prevederilor legale de interzicere a fumatului în toate instituțiile medico-sanitare publice și pe teritoriul acestora. În rezultatul examinării s-a constatat că 86,3% din instituţiile medicale au implementat legea cu succes, însă în 68 de instituţii au fost depistate încălcări, cu sancţionări disciplinare pentru trei lucrători medicali şi două amenzi în suma totală de 12 mii de lei.

Solicitat de agenţie, ofiţerul de presă al Inspectoratului General de Poliţie, Mariana Beţivu, a specificat că începînd cu luna iunie curent, oamenii legii au întocmit peste 160 de procese-verbale pentru încălcarea legii antitutun, fiind aplicate amenzi în valoare de 167 mii de lei.

Sursa: moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1492
Populația:
476 locuitori

Bursuc este un sat din cadrul comunei Japca, raionul Floreşti. Localitatea se află la o distanţă de 70 km de oraşul Florești şi la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 476 de oameni. Satul Bursuc a fost menționat documentar în anul 1492.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.