21 martie 2017, 14:15 Sănătate views 4421
Procurarea poliţei medicale cu reduceri
21 martie 2017, 14:15 Sănătate views 4421

Procurarea poliţei medicale cu reduceri

Persoanele care se asigură în mod individual mai au la dispoziție două săptămîni pentru a achita prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) în sumă fixă cu reduceri.

Pînă pe 31 martie 2017, acestea beneficiază de reduceri în mărime de 50% şi 75% din valoarea primei.

Astfel, pînă la sfîrșitul lunii martie, proprietarii de teren agricol beneficiază de reduceri de 75% şi achită 1.014 lei.

La rîndul lor, fondatorii de întreprinderi individuale, deținătorii de patentă, arendașii, arendatorii, alţi cetățeni care nu sînt angajați şi nu sînt asiguraţi de Guvern achită 2.028 lei, ceea ce reprezintă 50% din prima de asigurare medicală.

Pentru achitarea primei AOAM în sumă fixă, cetățenii urmează să se adreseze la oficiile "Poşta Moldovei" sau la serviciile teritoriale de relații cu beneficiarii ale CNAM.

După 31 martie, persoanele care nu s-au asigurat în termenul stabilit de legislație vor plăti prima AOAM în mărime integrală, cu amendă şi penalitate, iar statutul de asigurat va fi activat după șapte zile din momentul achitării.

Persoanele aflate peste hotarele ţării mai mult de 183 de zile vor achita prima, de asemenea, integral după această dată, fără penalitate şi amendă, cu activarea statutului de asigurat din prima zi de plată.

Sursa: realitatea.md

Comentarii

 (1)
  • #1 Vladimir Răspunde Citează selecţia
    Этот полис - прямой путь на "Дойну". Семейные врачи всячески стараются не давать направления к специалистам, на узи и другое обследование. А если и дают, запись  - за несколько недель или месяцев. Больной человек вынужден идти платно, так как это быстро. У нас не Европа!!! Только деньги тянут.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
4198 locuitori

Caracuşenii Vechi este un sat şi comună din raionul Briceni. Caracuşenii Vechi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Caracuşenii Vechi este aşezat pe malul drept al pîrîului Lopatnic, situat la 15 km sud-est de staţia de cale ferată Lipcani, la 40 km nord-vest de Edineţ şi la 227 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4198 de oameni. Prima atestare a satului Caracuşenii Vechi, cu numele Carapuşceni din ţinutul Hotin,  datează din mai 1575. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.