07 iunie 2017, 10:51 Sănătate views 4342
În perioada estivală crește riscul intoxicațiilor
07 iunie 2017, 10:51 Sănătate views 4342

În perioada estivală crește riscul intoxicațiilor

Medicii de la Centrul Național de Sănătate Publică atenționează că, în perioada estivală există risc sporit de toxiinfecții alimentare.

Potrivit specialiștilor, temperaturile ridicate favorizează dezvoltarea microorganismelor în produsele ușor alterabile, în lactate, dar și în cele de carne.

Medicii îi îndeamnă pe oameni să nu cumpere produse alimentare vîndute în stradă sau în alte locuri neautorizate.

Totodată, se recomandă spălarea fructelor și legumelor înainte de a fi consumate, excluderea din alimentație a produselor ușor alterabile, dar și evitarea pătrunderii în bucătărie a insectelor.

La rîndul său, Primăria Chișinău va monitoriza modul în care sînt păstrate produsele în piețe, care sînt condiţiile sanitare din taberele de odihnă și starea apei potabile din sursele centralizate.

În același timp, va fi asigurată funcționarea punctelor sanitare mobile în zonele aglomerate din Chișinău. Potrivit datelor Centrului de Sănătate Publică, în perioada ianuarie-aprilie au fost înregistrate peste patru mii de cazuri de boli diareice acute, 80 la sută dintre pacienţi fiind minori.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sanatate , intoxicatie , vara

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
2100 locuitori

Făleştii Noi este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Făleştii Noi și Pietrosul Nou. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Fălești și la 126 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2100 de oameni. Satul Făleştii Noi a fost menționat documentar în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.