18 noiembrie 2017, 11:35 Sănătate views 43452
A fost redeschisă secţia de nefrologie de la spitalul Ignatenco (Video)
18 noiembrie 2017, 11:35 Sănătate views 43452

A fost redeschisă secţia de nefrologie de la spitalul Ignatenco (Video)

Cu flori, baloane si straie nationale, asa a fost sarbatorita redeschiderea sectiei de nefrologie de la spitalul Valentin Ignatenco. Autoritatile spun ca organizeaza astfel de inaugurari fastuoase pentru a spori increderea oamenilor in sistemul de sanatate.

Cei care au pasit in sectia de Nefrologie au fost intampinati de doi tineri imbracati in costume nationale. Cum s-a obisnuit in ultima perioada, de la inaugurari nu lipsesc autoritatile locale. Si astazi oficialii s-au perindat prin saloane au discutat cu pacientii si s-au laudat in fata camerelor de luat vederi.

Mihai MOLDOVEANU, SEF DIRECTIE SANATATE, CHISINAU: "Ca sa verificati ca nu este ceva cu care ne laudam iata se vede apa fierbinte. Era dar nu in toate saloanele, acum am decis toata sectia s-o asiguram cu apa calda."

Seful Directiei Sanatate Chisinau recunoaste ca inaugurarile fastuoase se organizeaza in mod intentionat, pentru a le arata oamenilor ca lucrurile se schimba spre bine.

Mihai MOLDOVEANU, SEF DIRECTIE SANATATE CHISINAU: "Noi avem nevoie de publicitate pentru ca copiii sa cunoasca ca in spitalele municipale exista conditii, parintii sa cunoasca, noi va demostram ca lucrurile stau altfel."

Elena Postu ne-a povestist ca de 11 ani isi insoteste fiul prin spitale si este incantata de noile conditii din sectia de nefrologie. Pacat ca nu sunt peste tot, spune femeia.

Elena POSTU: "Daca inainte era doar o cabina de dus pentru toata sectia, copii erau multi, acum sunt cabine separate pentru fete si baieti. E mai aproape de o atmosfera casnica."

"Cel putin la nivel psihologic tratamentul va merge mai usor."

"La moment este bine, clar ca ar fi loc de mai bine pentru copiii mai mici, dar ar fi de dorit sa fie si o baie in salon."

Sectia de nefrologie a fost reparata acum pentru prima data de cand a fost construit spitalul Ignatenco.

Valentina BURUIANOV, SEF SECTIE NEFROLOGIE: "S-a schimbat podeaua, peretii, toate usile, tehnica, paturile, noptierele si lenjeria."

Pentru renovarea sectiei s-au cheltuit peste 2 milioane de lei, bani alocati din bugetul municipal. Aici sunt tratati copiii cu afectiuni renale.

Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

spital , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
2245 locuitori

Tigheci este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cuporani și Tigheci. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Leova și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2245 de oameni. Satul Tigheci a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.