16 februarie 2018, 12:30 Sănătate views 9819
A fost înregistrat al doilea caz de rujeolă în ţara noastră
16 februarie 2018, 12:30 Sănătate views 9819

A fost înregistrat al doilea caz de rujeolă în ţara noastră

A fost înregistrat al doilea caz de rujeolă în ţara noastră. Potrivit reprezentanţilor Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, este vorba despre o fetiţă de șapte ani, din oraşul Rîșcani, care a fost împreună cu părinții în Ucraina.

Copila s-a aflat în Odesa în perioada 31 decembrie 2017 - 7 ianuarie 2018, unde se atestă o situație epidemiologică nefavorabilă privind rujeola.

Pacienta nu era vaccinată împotriva acestui virus, iar la începutul lui februarie a fost internată la Spitalul Municipal din Bălți. După ce a primit tratament, a fost externată în stare satisfăcătoare.

Amintim că primul caz de rujeolă a fost înregistrat în raionul Glodeni.

În prezent, Republica Moldova se află practic în centrul unui focar de rujeolă. În România și Ucraina a fost declarată stare de epidemie, iar de la începutul anului, peste Prut s-au îmbolnăvit aproape 11 mii de copii, în timp ce în Ucraina - peste 1.300.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

rujeolă , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1644
Populația:
904 locuitori

Mănoileşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mănoileşti, Novaia Nicolaevca, Vulpești și Rezina. Satul Mănoilești este situat la o distanță de 9 km de orașul Ungheni și la 99 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 904 oameni. Satul Mănoilești a fost atestat documentar în anul 1644.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.