28 aprilie 2018, 09:30 Sănătate views 15020
Pacienții grav bolnavi vor beneficia de îngrijire paliativă la domiciliu
28 aprilie 2018, 09:30 Sănătate views 15020

Pacienții grav bolnavi vor beneficia de îngrijire paliativă la domiciliu

Pacienții grav bolnavi vor beneficia de îngrijire paliativă la domiciliu. Acțiunea este prevăzută în cadrul unui proiect de dezvoltare lansat astăzi de către Hospices of Hope Moldova, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), transmite MOLDPRES.

În prezent, în rețeaua națională de îngrijire paliativă au fost integrate trei organizații din regiunile Ocnița, Orhei și Soroca, ce prestează servicii profesionale de asistență medico-socială celor care se confruntă cu boli incurabile.

Cu suportul Hospices of Hope Moldova, echipele vor primi ajutor financiar lunar pentru salarizare, medicamente, transport, consumabile, ajutor umanitar sub formă de pungi pentru stomă și instruiri generale în domeniul îngrijirii paliative.

Totodată, până în luna august urmează să fie formate alte două echipe mobile de îngrijiri paliative, care la fel vor beneficia de tot suportul necesar.

Prezentă la evenimentul de lansare a proiectului, secretarul de stat al MSMPS, Rodica Scutelnic, a menționat că instituția are ca prioritate asigurarea pacienților cu servicii medicale accesibile și de calitate. „Salutăm inițiativa și activitatea Hospices of Hope Moldova, care va contribui la atingerea scopului nostru comun, asigurarea îngrijirilor necesare și a unui trai decent pacienților care au nevoie de aceste servicii", a declarat Rodica Scutelnic.

La rândul său, managerul de țară Hospices of Hope Moldova, Raluca Munteanu, a subliniat că „odată cu formarea acestor echipe va crește calitatea serviciilor oferite și cu circa 50% numărul vizitelor efectuate".

Îngrijirea paliativă este o abordare care îmbunătățește calitatea vieții pacienților grav bolnavi și familiilor acestora prin prevenirea/înlăturarea suferinței și tratamentul durerii.

Hospices of Hope Moldova este o organizație internațională de caritate care susține dezvoltarea serviciilor de îngrijire paliativă în Republica Moldova din anul 2008.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

pacient , Servicii medicale

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1897
Populația:
9325 mii locuitori
Logo

Ocniţa este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ocniţa. Amplasat  pe malul drept al rîului Nistru, la hotar cu Ucraina, oraşul se află la o distanţă de 230 km de Chișinău. Ocniţa este cel mai nordic punct feroviar din Republica Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 9325 locuitori. Apariţia Ocniţei este legată de construcţia, la sfîrşitul secolului XIX, a căii ferate Bălţi-Cernăuţi. Localitatea Ocniţa, care a stat la originile oraşului de azi, a apărut pe lîngă staţia Ocniţa în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.