18 mai 2018, 14:15 Sănătate views 11040
Alte două cazuri de rujeolă, înregistrate în ţara noastră
18 mai 2018, 14:15 Sănătate views 11040

Alte două cazuri de rujeolă, înregistrate în ţara noastră

Autorităţile au anunţat că testele de laborator au confirmat prezenţa rujeolei încă la doi pacienți, doi copii în vîrstă de şase luni şi, respectiv, şase ani.

În ambele cazuri infectarea a avut loc de la rude, care au luat virusul în afara țării, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, copilul de şase luni s-a infectat de la mama sa, o femeie de 21 de ani care a contactat virusul în timp ce se afla în Ucraina. La 11 mai copilul a fost examinat la Spitalul de boli infecțioase din capitală și internat cu febră pentru supraveghere medicală și tratament.

Un alt caz de infectare cu rujeolă a fost înregistrat la Drochia. Un copil în vîrstă de 6 ani dintr-o familie din satul Ochiul Alb, nevaccinat, a fost adus la medic după ce a contactat virusul de la unchiul său revenit recent din Ucraina.

Solicitat de agenţie, directorul adjunct al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a specificat că situaţia din ţară, dar şi din statele vecine privind această infecţie, este monitorizată zilnic de epidemiologi.

Conform sursei citate, în România pe parcursul anilor 2017-2018 s-au înregistrat 12991 bolnavi de rujeolă dintre care 52 de pacienți au decedat.

În Ucraina, pe parcursul anului curent au fost înregistrați 12824 bolnavi de rujeolă. O morbiditate sporită prin rujeolă se atestă în Franța, Georgia, Grecia, Italia și Serbia.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

rujeolă , boala , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
638 locuitori

Viişoara este un sat din cadrul comunei Purcari, raionul Ştefan Vodă. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ștefan Vodă și la 111 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 638 de oameni. Satul Viişoara a fost întemeiat în anul 1964.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.