05 iulie 2018, 15:20 Sănătate views 6125
Numărul cazurilor de intoxicații cu ciuperci a crescut
05 iulie 2018, 15:20 Sănătate views 6125

Numărul cazurilor de intoxicații cu ciuperci a crescut

Unsprezece adulți și trei copii au solicitat ajutor medicilor de la urgență în ultima săptămînă, după ce au mâncat ciuperci culese din pădure.

Potrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, în ultima săptămână, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă a înregistrat mai multe cazuri de intoxicații cu ciuperci de pădure. Cazurile depistate au fost calificate de către medici ca fiind de gravitate medie. Pacienții au primit asistență medicală de urgență și au fost transportați la spital.

Conform sursei citate, manifestările clinice ale intoxicației cu ciuperci variază în funcție de tipul de toxină conținută de ciuperci, de cantitatea ingerată, de durata perioadei de incubație. Pot apărea tulburări gastro-intestinale precum vărsături, diaree, greață, halucinații și slăbiciune generală.

Pentru a înlătura riscul de otrăvire, autoritățile și medicii recomandă cetățenilor să procure ciuperci numai din unități autorizate, care prezintă o garanție pentru consumatori și să le prepare corespunzător.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

intoxicatie , ciuperci , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
542 locuitori

Sirota este un sat din cadrul comunei Crihana, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Orhei și la 64 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 542 de oameni. Satul Sirota a fost menționat documentar în anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.