23 august 2018, 17:05 Sănătate views 9800
Au fost înregistrate primele cazuri de rujeolă la adulți
23 august 2018, 17:05 Sănătate views 9800

Au fost înregistrate primele cazuri de rujeolă la adulți

(UPDATE) Un bărbat din cei doi care au fost infectaţi cu rujeolă a primit rezultatele de laborator, iar boala nu a fost confirmată.

Au fost înregistrate primele cazuri de rujeolă la adulți. Informația ne-a fost confirmată de specialiștii Centrului de Sănătate Publică Ceadîr-Lunga. Este vorba despre doi bărbați din orașul Vulcănești care au fost la odihnă în Ucraina şi s-au îmbolnăvit.

Acum, ei sunt internați la Spitalul Raional Vulcănești, iar starea lor este stabilă.

De la începutul acestui an, în ţară au fost înregistrate 142 de cazuri de rujeolă. Dintre acestea, 105 persoane s-au infectat doar în luna august.

Pentru a evita răspîndirea epidemiei, în vămile Palanca și Tudora, toți copiii care intră în țară sunt consultați vizual de medici sau vameși. Primele simptome ale rujeolei sun febra, erupții pe față și iritații la ochi.

Virusul este unul foarte contagios, iar o persoană infectată poate îmbolnăvi alte 18.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

rujeolă , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
2930 locuitori

Răscăieţi este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Din componenţa comunei fac parte localităţile Răscăieţi și Răscăieţii Noi. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Ștefan Vodă și la 111 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2930 de oameni. Satul Răscăieţi a fost menționat documentar în anul 1595.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.