25 august 2018, 15:30 Sănătate views 13758
2100 de persoane au fost consultate gratuit în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”
25 august 2018, 15:30 Sănătate views 13758

2100 de persoane au fost consultate gratuit în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”

În această săptămînă, circa 2100 de persoane au primit consultații medicale gratuite în cadrul Campaniei „Un doctor pentru tine".

Echipele mobile formate din specialiști de profil – medici oftalmologi, neurologi, endocrinologi și cardiologi au examinat 536 de persoane în localități din raioanele Călărași și Căușeni. De asemenea, circa 69 copii, din satele Chiperceni și Morozeni, raionul Orhei au fost consultați și au beneficiat de servicii de profilaxie și sanare, oferite de către medicii stomatologi din echipa mobilă, a precizat Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

În cadrul campaniei, continuă și deplasarea în raioane a autospecialelor dotate cu instalații radiologice. În săptămîna curentă, 1472 de persoane au făcut screening pulmonar pentru identificarea cazurilor de tuberculoză sau cancer la plămîni.

Începînd cu 2 august curent, locuitorii satelor au posibilitatea să-și testeze sănătatea gratis, în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine". În scopul îmbunătățirii serviciilor medicale în zonele rurale, medicii vor continua să ofere consultații conform graficului afișat pe adresa: https://msmps.gov.md/ro/content/campania-un-doctor-pentru-tine

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

sanatate , consultații

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
265 locuitori

Zahareuca este un sat din cadrul comunei Sărătenii Vechi, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 19 km de oraşul Teleneşti şi la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 265 de oameni. Satul Zahareuca a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.