05 septembrie 2018, 15:00 Sănătate views 7663
Epidemia de rujeolă a ajuns și în atenția Mitropolitului
05 septembrie 2018, 15:00 Sănătate views 7663

Epidemia de rujeolă a ajuns și în atenția Mitropolitului

De la o zi la alta, numărul cazurilor de rujeolă confirmate continuă să crească. În acest sens, Mitropolitul Chişinăului şi al întregii Moldove, Vladimir, le-a adresat un mesaj tututor moldovenilor, anunţînd că este la curent cu situaţia creată.

„Sîntem foarte îngrijorați în urma informațiilor primite din partea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale cu privire la situația epidemiologică alarmantă din țară prin răspîndirea maladiei rujeolei pe teritoriul țării noastre.

Această situație fără precedent în ultimii 10 ani are efecte foarte grave, în special în rîndul copiilor, fiind înregistrate deja 142 de cazuri confirmate de rujeolă.

În acest sens venim către slujitorii și credincioșii Bisericii noastre cu îndemnul părintesc de a se oficia în sfintele locașuri în această perioadă de încercare, rugăciuni și slujbe pentru izbăvirea de această maladie contagioasă, precum: Taina Sfîntului Maslu, cereri speciale pentru cei bolnavi rostite în cadrul Sfintei Liturghii, în care să invocăm cu genunchii plecați și cu lacrimi fierbinți mila și ajutorul lui Dumnezeu și al sfinților tămăduitori de boli pentru cei ce pătimesc.

De asemenea, binecuvîntăm ca preoții să se implice alături de autoritățile locale și instituțiile medicale din localități în informarea și prevenirea maladiei în societate prin intermediul cuvintelor predicatoriale, dar și la asistența religioasă a credincioșilor, astfel încît să contribuim toți împreună la creșterea unei generații sănătoase atît din punct de vedere trupesc, cît și duhovnicesc", se arată în mesajul Mitropoliei.

Amintim că de la începutul anului și pînă la începutul lunii septembrie au fost înregistrate 198 de cazuri de rujeolă confirmate.

În primele patru zile ale lunii curente s-au depistat patru cazuri noi de rujeolă. Alte 68 de cazuri suspecte se află în proces de investigare.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

epidemie , Mitropolit

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
1454 locuitori

Cîrnăţenii Noi este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cîrnăţenii Noi și Sălcuţa Nouă. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Căușeni și la 63 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1454 de oameni. Satul Cîrnăţenii Noi a fost menționat documentar în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.