12 septembrie 2012, 12:39 Sănătate views 8507
12 septembrie 2012, 12:39 Sănătate views 8507

Toamna se numără... virozele

Răcirea timpului cu doar cîteva grade a dus la o creştere considerabilă a numărului de răciţi. Centrul de sănătate publică anunţă că numai într-o săptămînă, peste 1000 de persoane s-au adresat la medic pentru ajutor, fiind diagnosticaţi cu infecţii respiratorii acute, transmite prime.md. 

Dintre acestea, majoritatea sînt copii. Totodată, alte 300 de persoane au fost internate în spitalele din Chișinău fiind diagnosticate cu bronşită şi pneumonii. Specialiştii spun că una dintre cauzele cele mai frecvente de îmbolnăvire este faptul că oamenii se îmbracă neadecvat temperaturilor de afară.

 

Cuvinte cheie:

boala , sanatate , virus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
611 locuitori

Cogîlniceni este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul are o suprafaţă de circa 0.79 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.27 km. Cogîlniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Cogîlniceni este aşezat pe partea stîngă a rîuleţului Cogîlnic, de unde vine  şi numele localităţii. Cogîlniceni este situat la o distanţă de 25 km de oraşul Rerzina şi la 73 km de Chișinău.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.