22 septembrie 2012, 10:35 Sănătate views 4514
22 septembrie 2012, 10:35 Sănătate views 4514

În buteliile „Apă Bună” au fost găsite bacterii periculoase

În apa îmbuteliată de marca „Apă Bună” se conţin bacterii periculoase. La această concluzie au ajuns inspectorii Agenţiei pentru protecţia drepturilor consumatorilor, care au vizitat uzina întreprinderii de la Micăuţi.

Potrivit specialiştilor de la Agenţie, consumarea acestei ape poate cauza infecţii intestinale.

„Am luat probe la baza angro, unde are loc distribuirea apei. În două butelii diferite a fost depistată bacteria periculoasă”, a spus pentru NOI.md directorul Agenţiei, Alexandr Cuzimuc.

Potrivit lui, nici condiţiile de îmbuteliere a apei nu corespund cerinţelor sanitare.

Inspectorii au luat mostre de apă pentru testare repetată, iar rezultatele vor fi cunoscute la începutul săptămînii viitoare.

„Dacă şi în aceste mostre va fi găsită bacteria periculoasă, desigur că va fi pusă interdicţia la producerea acestei ape”, a spus Cuzimuc.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
1068 locuitori

Ciumai este un sat din cadrul comunei Vinogradovca, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Taraclia și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1068 de oameni. Satul Ciumai a fost atestat documentar în anul 1807.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.