29 noiembrie 2012, 16:22 Sănătate views 13682
29 noiembrie 2012, 16:22 Sănătate views 13682

La un pas de moarte din cauza unui păianjen

Foto: mpinteractiv.ro

O britanică a fost la un pas să rămînă fără un braţ după ce un păianjen de casă a muşcat-o în somn, relatează The Telegraph.

O femeie în vîrstă de 31 de ani a fost la un pas de moarte din cauza unui păianjen de casă, aparent inofensiv.

Insecta a muşcat-o pe Natalie Hemme cînd dormea în casa ei din Wallington, Surrey. Ulterior, mînă britanicei s-a umflat foarte mult, iar fluxul sanguin din braţ a fost complet blocat. În cele din urmă, braţul s-a infectat, iar medicii au luat în considerare varianta amputării.

"A fost o adevărată agonie. Am avut noroc că am supravieţuit. Te aştepţi să păţeşti aşa ceva în Australia, nu aici", a declarat Natalie.

Problemele au apărut în luna februarie a acestui an. Într-o zi, după ce s-a trezit, Natalie a văzut un semn roşu pe încheietura braţului stîng. Cînd a observat că mînă i se umflă, ea s-a dus la medic, unde i-au fost prescrise paracetamol şi antibiotice.

Femeia a urmat tratamentul, însă după cîteva zile a început să vomite o substanţă verde şi nu se mai putea ridica din pat. Braţul i se infectase, iar muşchii şi nervii începeau să cedeze pe rînd.

Iniţial medicii au vrut să îi tăie braţul pentru a-i salva viaţa, dar, la insistenţele lui Natalie, ei au reuşit să elimine ţesutul infectat şi să-l reconstruiască folosind o grefe din picior.

A petrecut 3 săptămîni în spital şi s-a reîntors la lucru, însă cicatricea imensă de pe braţ îi va aminti mereu de întîmplarea neplăcută.

Natalie spune că acum doarme doar cu fereastra închisă şi că verifică patul de fiecare dată înainte de a se aşeza pe el.

Cuvinte cheie:

moarte , insecta , venin

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
4 locuitori

Voitovca este un sat din cadrul comunei Cuzmin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Camenca și la 163 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 4 oameni. Satul Voitovca a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.