16 martie 2021, 17:00 Sănătate views 3186
Cum să deosebești la copil infecția cu COVID-19 de o răceală sezonieră
16 martie 2021, 17:00 Sănătate views 3186

Cum să deosebești la copil infecția cu COVID-19 de o răceală sezonieră

De regulă, în cazul coronaviruslui temperatura la copii nu crește foarte mult. Și cu atît mai mult dacă ambii părinți sînt sănătoși, iar copilul se simte rău, atunci cel mai probabil este o răceală sezonieră.

Despre acest lucru a declarat binecunoscutul pediatru Mihai Stratulat, vorbind în emisia unui post privat de televiziune, transmite Noi.md.

"Dacă un copil are febră mare, cel mai probabil el suferă de o infecție virală. Știm că, în cazul COVID-19, chiar și la majoritatea adulților, temperatura nu crește mai mult de 38 de grade. Acest lucru se întîmplă în aproximativ 70% dintre cazuri. La ceilalți 30%, temperatura crește pînă la 39. La copii, undeva în 90% din cazuri, temperatură este de 37 până la 38 de grade și foarte, foarte rar este mai mare. Prin urmare, dacă copilul are o temperatură ridicată acum, atunci excludem COVID-19, mai ales dacă ambii părinți sînt sănătoși", a spus Mihai Stratulat.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

copii , raceala , coronavirus , simptome

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1557
Populația:
3171 locuitori

Sărata Veche este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Sărata Nouă, Sărata Veche și Hitreşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Fălești și la 125 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3171 de oameni. Satul Sărata Veche a fost menționat documentar în anul 1557.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.