22 mai 2013, 15:14 Sănătate views 37298
22 mai 2013, 15:14 Sănătate views 37298

Cod Roşu pentru astmatici. Chişinăul este înecat în puful de plop

Chişinăul este înecat în puful de plop. Majoritatea locuitorilor suporta cu greu plimbările în aer liber, dar cel mai greu le este alergicilor. Medicii recomandă acestora să se vaccineze pe timp de iarnă, iar primăvară să evite zonele unde sînt plantaţi plopi.

Cei mai mulţi plopi sînt în sectoarele Rîşcani şi Botanica. Oamenii spun că le este greu să stea afară, iar geamurile din locuinţe sînt închise toată ziua, relatează prime.md.

Cei mai afectaţi sînt alergicii. Primele simptome sînt strănutul, secreţia nazală şi lăcrimarea. Potrivit autorităţilor, în oraşul Chişinău sunt aproximativ zece mii de plopi.

Cuvinte cheie:

Chisinau , sanatate , alergie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
458 locuitori

Uşurei este un sat din cadrul comunei Răcăria, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîșcani și la 176 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 458 de oameni. Satul Uşurei a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.