04 iulie 2013, 16:28 Sănătate views 6638
04 iulie 2013, 16:28 Sănătate views 6638

În unele bazine acvatice din regiunea transnistreană există riscul epidemiologic de holeră


 Foto: moldpres.md

În mai multe bazine acvatice din regiunea transnistreană au fost depistaţi vibrioni similari cu holera. Bacteriile au fost identificate în zece din cele 34 de probe, care revin oraşelor Bender şi Tiraspol, precum şi raioanelor Slobozia şi Rîbniţa, transmite MOLDPRES cu trimitere la surse electronice.

Potrivit epidemiologilor din regiune, rezultatele probelor indică asupra prezenţei condiţiilor favorabile pentru dezvoltarea şi înmulţirea vibrionilor autentici, ceea ce înseamnă riscul unei epidemii de holeră.

Investigaţii de laborator au fost efectuate şi în privinţa indicatorilor de microorganisme. Din 20 de probe, 12 nu corespund normelor. Astfel, la Tiraspol, în raioanele Slobozia, Rîbniţa şi Camenca a fost înregistrată poluarea fecală a apelor. Totodată, într-o probă luată la Tiraspol a fost depistată infecţia S.enteritidis, iar alte trei nu corespund normelor şi indică o poluare virală a apei.

În aceste condiţii, serviciul sanitar-epidemiologic de la Tiraspol recomandă scăldatul doar în locurile special rezervate.

Sursa: MOLDPRES

Cuvinte cheie:

pericol , sanatate , boala

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1749
Populația:
1211 locuitori

Țîbuleuca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Dubăsari și la 74 km de Chișinău. Populaţia satului Țîbuleuca alcătuia 1211 de oameni în anul 2011. Satul Țîbuleuca a fost menționat documentar în anul 1749.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.