05 septembrie 2023, 14:00 Sănătate views 1347
Republica Moldova va găzdui Forumul Internațional de Turism Medical – Moldova 2023
05 septembrie 2023, 14:00 Sănătate views 1347

Republica Moldova va găzdui Forumul Internațional de Turism Medical – Moldova 2023

În această toamnă, Republica Moldova va deveni o importantă platformă de discuție pentru comunitatea medicală locală și internațională.

În perioada 15-16 septembrie 2023, la Chișinău va fi organizat Forumul Internațional de Turism Medical – Moldova 2023, organizat anual de Consiliul Global pentru Turism Medical. Reprezentanți ai mediului de afaceri de turism medical din 15 țări, numeroși profesori de talie internațională, medici, cercetători, conducători de instituții medicale, industria turismului, sectoarele de inginerie și tehnologie, alături de mediul academic și autorități, vor dezbate tematicile ediției a 5-a a forumului internațional specializat.

Evenimentul reprezintă un bun prilej de comunicare și o oportunitate de promovare pentru cele mai mari spitale și clinici private din țara noastră, care prestează servicii medicale de înaltă performanță. Reprezentanții sectoarelor de servicii medicale transfrontaliere din Turcia, Italia, Franța, România, Emiratele Arabe Unite, etc., pot dezvolta noi piețe-sursă de pacienți pentru Republica Moldova. Această nișă emergentă poate deveni o bună direcție de dezvoltare pentru afacerile turistice din Moldova, inclusiv pentru tur-operatori, agențiile de turism, hotele, transportatori și specialiștii din turismul receptor din Moldova.

În cele 5 sesiuni ale Forumului, participanții vor discuta tendințele globale ale serviciilor medicale exportate și vor analiza căi de dezvoltare ale turismului medical spre Republica Moldova. Timp de două zile, elita medicală reunită la Chișinău, va face schimb de experiență în domeniul digitalizării serviciilor medicale, vor cunoaște ultimele trenduri și inovații din sfera tratamentelor stomatologice, a fertilizărilor în vitro, a intervențiilor cardiologice și a operațiilor plastice.

„Proiectul își propune să exploreze și să valorifice capacitatea clinicilor și spitalelor private din țara noastră și să revoluționeze industria turismului în sănătate prin alinierea la evoluțiile pieței internaționale. Totodată, este o ocazie bună de a înscrie o nouă pagină în istoria țării prin atragerea atenției comunității medicale internaționale asupra posibilităților oferite de sfera medicală de la noi. Moldova are cu ce se mîndri în domeniul medical, mai ales prin profesorii și medicii săi, precum și cu evoluțiile de succes din domeniul serviciilor stomatologice, chirurgia plastică, sau intervențiile cardiologice. Mai mult, sîntem ferm convinși că țara noastră poate deveni o destinație competitivă pe piața serviciilor medicale globale și regionale”, a declarat Natalia Ciobanu, președinta Asociației de Turism Medical din Republica Moldova.

Forumul Internațional de Turism Medical – Moldova 2023 va fi, prin amploarea sa, o manifestare unică pentru sistemul național de sănătate, pentru comunitatea medicală internațională, pentru industria turismului și sectorul tech, precum și o șansă în plus de promovare a imaginii Republicii Moldova peste hotare.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

forum , turism medical

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
1401 locuitori

Negreşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Negreşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Strășeni și la 26 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1401 oameni. Satul Negreşti a fost menționat documentar în anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.