02 august 2015, 14:30 Sănătate views 17014
02 august 2015, 14:30 Sănătate views 17014

Oscilaţiile bruşte ale vremii predispun la probleme de sănătate


Foto: nh.ee

Oscilaţiile bruşte ale vremii predispun la probleme de sănătate persoanele meteo-sensibile, dar şi pe cele care suferă de hipertensiune arterială. Potrivit medicului, Luminiţei Suveică, fosta şefă a Direcţiei sănătate din municipiul Chişinău, schimbările bruşte ale vremii pot cauza slăbiciuni, ameţeli, cefalee şi dureri de cap, dar şi o oboseală cronică.

Efectele negative sînt resimţite mai pronunţat cînd diferenţa de temperatură depăşeşte 4 grade Celsius. Medicul a specificat că cei mai predispuşi spre acutizări ale stării de sănătate sînt persoanele în etate şi cele care suferă de afecţiuni cardiace. Măsurile de protecţie recomandate de medic sînt respectarea tratamentului indicat şi îmbogăţirea alimentaţiei cu fructe şi legume pentru a asigura organismul cu vitamine.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru 30 iulie - 05 august avertizare cod galben de caniculă. 

Sursa: IPN

Cuvinte cheie:

sanatate , vremea , oboseala

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
4279 locuitori

Chişcăreni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Slobozia-Chișcăreni, Chișcăreni. Localitatea este situată pe cursul de sus al rîului Ciulucul de Mijloc, la distanța de 21 km de oraşul Sîngerei şi la 110 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4279 de oameni. Satul Chișcăreni a fost menționat documentar în anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.